Pitanja i odgovori

 • Hoće li moje cvijeće/poklon biti isporučeno sa porukom?

Da naravno, prilikom narudžbe imate mogućnost uključiti poruku sa svojim cvijećem/poklonom. Bićete upitani za svoju poruku tokom procesa kupovine.

 • Mogu li poslati cvijeće/poklon anonimno?

Poštujemo privatnost naših kupaca. Ukoliko želite cvijeće/poklon poslati bez dodatne poruke i imena naručitelja, poštovaćemo Vašu odluku. Ukoliko će se primatelj raspitivati o imenu naručitelja budite sigurni da nećemo objaviti vaše lične podatke.

 • Mogu li napraviti narudžbu za dostavu unaprijed?

Da, možete naručiti do mjesec dana unaprijed.

 • Živim izvan Bosne i Hercegovine, mogu li naručiti dostavu nekome u BiH?

Naravno, ukoliko naručujete iz inostranstva, naši operateri će Vam poslije Vaše porudžbine ponuditi nekoliko načina plaćanja.

 • Hoće li naručeno cvijeće u potpunosti odgovarati prikazanom?

Cvjećara-Online Bonsai nastoji isporučiti u potpunosti jednak proizvod. Moguće su zamjene jednog ili više dijelova nastojeći da proizvod bude identičan slici, opisu i stilu, ali uvijek će biti napravljen u naručenoj vrijednosti.

 • Mogu li naručiti cvjetni aranžman/buket/poklon koji nisam vidio na vašoj stranici?

Naš moto je zadovoljan kupac, pa nastojimo ispuniti sve Vaše želje. Ukoliko niste na našim stranicama pronašli proizvod koji Vam se sviđa, naš tim će kreirati buket/aranžman/poklon po Vašoj želji (s tim da je određene proizvode nemoguće isporučiti u svim mjestima, a te informacije ćete dobiti od naših operatera).

 • Da li se naplaćuje dostava ?

Zavisno od mjesta gdje se isporuka vrši, određuje se da li dostava naplaćuje i u kom iznosu (koja republika, koji grad, koji dio grada, da li je potrebno ići van grada i sl.). Sve detaljne informacije ćete dobiti od naših operatera putem e-mail-a ili telefona.

 • Vršite li dostavu cvijeća isti dan?

Da, dostave u sva mjesta možemo izvršiti istoga dana poslije narudžbe i uplate. Za hitne narudžbe, moguće je isporuku dostaviti i za nekoliko sati, ali je potrebno prethodno da nas kontaktirate.

 • Može li se odrediti tačno vrijeme dostave?

Naravno, možete odabrati dan isporuke i vrijeme kada cvijeće treba biti dostavljeno. Isporuka se odvija u periodu od 08h.-20h (u nekim mjestima do 21h), ponedjeljak-subota (u nekim mjestima i nedjelja). Za 100% tačno vrijeme isporuke ne možemo garantovati samo u periodima velikih praznika i gužvi (8. Mart, Valentinovo..), ali i tada ako se ne može garantovati tačan sat, može se ispoštovati dio dana (rano jutro, prijepodne, poslijepodne, veče..).

 •   Kako dostavljate cvijeće/poklon ?

Dostavu obavljaju naši radnici tamo gde imamo prodajna mjesta, a gdje nemamo, dostava se vrši preko lokalnih cvjećara/radnji sa kojima imamo potpisane ugovore o saradnji. 
Bitno je da naglasimo da aranžmane ne dostavljamo poštom tj. uvijek stižu svježi i svježe aranžirani.

 • Dostavljate li cvijeće/poklone u bolnice, hotele?

Da, dostavljamo uz pripadajuće informacije - puni naziv, adresa, broj sobe, naziv ili broj odjela, radno vrijeme. Ukoliko nije moguće doći do primatelja, cvijeće/poklon se predaje službenoj osobi npr. medicinskoj sestri, recepcionaru...

 • Dostavljate li vijence/grobne aranžmane na groblja?

Da. Potrebni su nam podaci o pokojniku, tačan naziv groblja, vrijeme sahrane i tekst koji ćemo napisati na traku za posljednji pozdrav. Ukoliko će naručitelj ili druga osoba lično preuzeti vijenac na groblju, potrebno je to dodatno napomenuti kod narudžbe.

 • Kako znam da je dostava isporučena?

Sve naručitelje obavještavamo elektronskom poštom nakon što je dostava izvršena. Ukoliko ne dobijete povratnu informaciju od primatelja da je dostavu primio, slobodno nas kontaktirajte te ćemo Vam dati sve potrebne informacije, odnosno kada, gdje i ko je preuzeo cvijeće/poklon.